top of page

Kur ir…? – MANA lidmašīna

Unikālu turnīru ir piedzīvojusi Latvijas golfa spēlētāju sabiedrības ambiciozākā, talantīgākā, sportiskākā tās atzara Race to Milgravis un Ladies Race to Milgravis veidolā pateicoties golfa laukumā dzīvojošam golfa spēles fanātiķim, singlam Romānam Starkovam, kurš vēl 2022.gada sezonā bija RTM jaunpienācējs, kas izcīnīja sezonas rūkija titulu! P.S. – kāds tur atzars, labi ieaudzies koks ar spēcīgu sakņu sistēmu[1]!


Kā viss notika retrospekcija tiem, kuri nebija pietuvinātās personas un varētu būt, ka aizkulises ir palaiduši garām…  Pietuvinātās personas (lomās darbojas): Romāns (Načaļņika), FBO RIGA www.riga.aero (business aviation, aircrafts base), FBO RIGA personāls (tauta), YL-HMF (AS350 Ecureuil helikopter, footprint 116.84 m2) Andris Keisels (enerģijas un brīva laika apdāvināts brīvprātīgais), Edgars Zālītis (aitišņiks), DJ (dīdžejs), JGCH (golf base), JGCH un restorāna personāls (cilvēki ar stipru nervu sistēmu). Šo varētu turpināt kā dramaturga Gunāra Priedes[2] lugu, taču lai saudzētu latviešu ausis, kas cieši saistītas ar redzi un izvairītos no pārmetumiem par interpunkciju, kas sastāv no komatiņiem, koliņiem, pēdiņām un citādiem nieciņiem tiek izvēlēta pārstāsta metode nepretendējot uz Vēstures izpētes komisijas atzinumu.



Prelūdija (vai kā pēc Vikipēdijas – priekšspēle).


Dzīvē daudz kas notiek uz labu, ja esi patrāpījies pareizajā vietā un laikā un … RTM sastādot kalendāru nākamajai golfa sezonai sponsoru posmi ar maksas reklāmas līgumiem tiek izķerti vienā mirgā. Par posmiem ir jāpacīnās. Načaļnika bija izcīnījis savu milžu cīņu. Un ar zelta burtiem RTM kalendārā 16.08. JGCH ierakstījis Kur ir mana lidmašīna?! Kas daudziem lika galvā veidot parafrāzes[3] – kur ir mana lidmašīna, kāpēc man nav sarkans mersedess. Načaļņika ir goda vīrs un gatavs ierakstīt turnīru arī Ladies RTM kalendārā un ā-re-če labāko Latvijas dāmu-golferu kalendārā 16.08. JGCH kā reiz vakance! Sakritības un veiksmes vajag izmantot un attīstīt, dot jaudu, lai veido pienesumu un vēsturi! Načaļņika: “Nepieciešams kaut kas interesants un nebijis”. Tauta: “Te būs!”

PGA Tour and LPGA Tour join forces for mixed-team competition

The PGA Tour and LPGA Tour will join forces for a new mixed-team competition teeing off in December; it will be named the Grant Thornton Invitational and will take place 8-10 December; it is the first time the tours have combined for an annual mixed competition since 1999[4]


Last Updated: 22/02/23


FBO RIGA apsteigs laiku! Izlemts! Jo ar lidmašīnu to var.

Spēles formāts Chapman, lai visiem ballītes viesiem būtu jāpasvīst (iepriekš neprognozējot dabisko svīšanu[5] Zem Toskānas saules).

Sižets ar kulmināciju (savstarpēji saistītu, loģiskā secībā un attīstībā parādītu notikumu virkne).


1.aina. Ielūgums uz balli un sapārošanās.


Ielūgums oficiāls un formāls kā labā biznesā pieņemts. Seko Agenda[6]. Tauta un brīvprātīgais nespēj izlemt, kad palaist Whatsapp ēterā, lai nepazūd tulkojumā un vārdu plūdos. Jo tajā brīdī, protams, aktuāli citi sezonas notikumi, turnīri un sarunas. 00:05 darīts. Ir nojausma, ka turpmākie notikumi būs interesanti, bet nav nojausma vai gūsim atsaucību. Pieredzējušie vīri lietas sakārto tūlīt pēc pusnakts. Tie, kas pakautrējas – tie potenciālās komandas biedrenes uzrunā apsteidzot saullēktu nākamajā rītā… Nav drošu ziņu, kas notika pa nakti – “saņemšanās” vai LRTM Standing studijas. Varbūt termins kurvītis[7] ir kā leģenda paaudžu paaudzēs, to zina visi, pat tie, kuri to nekad nav dabūjuši? Ielūgumā melns uz balta rakstīts, ka atļauta arī Baltā deja[8]. Kurvīša saspringums ir klātesošs. Te nu jāsaka steidzoties notikumiem pa priekšu, ka neviens kurvīša fakts nav reģistrēts ne vienā, ne otrā virzienā! Ja nu vienīgi attaisnojošu iemeslu dēļ – saullēkts ir ui, cik par vēlu! Par versti!

Ja Jums trūkst vārdu- Golf dating dziesmas (nākamajai reizei)

Ei tu skaistā meitene, Kāpēc tev nav grebene, Silikona pupi, Bagāti radi? (Mesa/Gacho 19.08.2023. Mežaparka Sidraba birzs)

            Man ir sarkans mocīts, baigi foršs, jo es esmu džekiņs baigi foršs, Vēl man ira rādžins baigi foršs, jo es esmu džekiņš baigi foršs (Ufo)

            Es meitene, man blondi mati, Man patīk čaļus kaitināt. Ja tev ir žūksnis – simtiem lati, Tad vari mani aicināt (Eldorado).

Un tad vēl mūsu vidū ir arī absolūti (tagad domāju, ka lai apsauc…?) dabas bērni, labticīgie, paļāvīgie, drosmīgie vai pofigisti[9]. Visiem augstākminētajiem bija sarūpēta https://.wheelofnames.com opcija kā sakārtot savu telefongrāmatu.


2.aina. Notikums.


            Nebija domāts, ka būtu jālimitē dalībnieku skaits., bet tuvu tam mēs nokļuvām. 72 dalībnieki veidojot 36 jauktos pārus golfa sacensībai ir komplimentējoši. Nereāli pozitīva atmosfēra! Aitišņiks bija sapārojis nepareizus pārus rezultātu sistēmā (pa vecam – meitenes ar meitenēm, puišus ar puišiem), bet bija ļoti atsaucīgs, dedzīgs un ātrs kļūdu labojot. DJ trokšņo un iegriež ballīti Make it loud on 1st tee-off! Welcome drinks, fruits no FBO RIGA un daudz smaidu no dalībniekiem. YL-HMF kuru var arī aptaustīt, apskatīt, uzklausīt, izglītoties, uzzināt un ņemt kā draugu savā momentfoto – kāds unikāls fons flaita bildei! Sacensību starts ir dots, karstums nereāls, patvēruma nav, stresiņš ir uz vietas tāpat kā rafs un hazardi.




Daži domugraudi jeb pareģojumi pirms spēles bijuši 100% patiesi:

  • spēlēsiet bumbas no vietām, kur nepazīsiet laukumu, jo nekad tur neesat bijuši…

  • pēc draiva vainu par bumbas atrašanās vietu drīkstēsiet uzvelt komandas biedram

  • piedzīvosiet papildus uztraukumu par sevi un partneri

  • iespējams nespēsiet sulīgi izmantot visu vārdnīcu…

Citāti laukumā un pēc spēles, pērles:

  • mana partnere, mana!

  • ar puisi viss bija super. Jau sarunājām, ka nākošreiz atkal spēlēsim kopā (p.s. vairāki tādi nolīgumi notika), vispār viss flaits mums bija super. Pašai gāja viduvēji…

  • man piedāvāja mani adoptēt

  • man liekas, ka mēs vienādi domājam un līdzīgi redzam

  • tu nomēri, es sitīšu

  • zināms balanss gan jau noturēsies, dažas attiecības izveidosies, dažas pajuks…

  • dažām komandām ir nosaukumi… White Snow, LAČ, One Blood, Black Lable…

Fu.ks, bet fakts – šķīrās nevis pāri a la komandas, bet šķīrās flaiti cīņas un principu karstumā… Domājiet, ko gribiet.


3.aina. Pavisam nopietni.

            Kā katrā kārtīgā sacensībā ir uzvarētāji, bet šoreiz zaudētāju nav. Ļoti īpaša un draudzīga spēle, razultātu range no -4 līdz +16.

TOP trīs pēc LRTM principa (Tied places – lowest hcp in force)

1.vieta, tituls, gods, slava un kauss Daiga Puisīte, Andris Keisels -4

2. vieta Anda Vaišļa, Jānis Vaišļa -3

3.vieta Ieva Masaļska, Marsels Vapne -2 (T3 Madara Tēraudkalna, Pēteris Guļāns -2)


            FBO RIGA turnīra “Kur ir mana lidmašīna?” uzvarētājiem tiek dota iespēja izaicināt sevi arī 60 min.  lidojuma simulācijā pilota kabīnē airBaltic Mācību centrā, kur savas prasmes apgūst un slīpē Pilot in command[10] pavisam pa īstam!


Epiloga vietā.

  • Ceru, ka tā paliks kā forša tradīcija! Tas bija tiešām jauks turnīrs!

  • PALDIES. Par, iespējams, Latvijas golfa jaunas tradīcijas dzimšanu. Un dažu jaunu “ģimeņu” dibināšanu. Izcili, ir pateikt neko par to, kāds turnīrs bija!

  • LIELISKA ideja un izpildījums, ļoti interesants formāts un viens no gada labākajiem golfa pasākumiem!

  • Super turnīrs! Tādi tūres pāru mači jātaisa vismaz reizi mēnesī!

           

No dāmām dzirdēti tikai labi vārdi un apbrīna par RTM puišu džentlmenisko šķautni, bravo!

Paldies Jurmala Golf Club  & Hotel par atsaucību, sadarbību un green fee balvām, ļaujot labākajiem turnīra spēlētājiem atgriezties laukumā un izbaudīt spēli vēlreiz!




Jau no brīža, kad atskanēja starta šāviens bija skaidrs, ka šis turnīrs ir kas vairāk nekā sacensība – tie ir sportisko sasniegumu, draudzības un kopīgas aizraušanās svētki ar lielisku un nepiespiestu atmosfēru, kas vieno golferus. Un mēs ceram, ka visiem tas patika tikpat ļoti kā FBO RIGA.


---


[1] Race to Milgravis dibināts 2011.gadā

[2] Gunārs Priede ir viens no 20.gs. otrās puses nozīmīgākajiem latviešu dramaturgiem, viņa darbos niansēti atspoguļojas gan cilvēku attiecības, gan noskaņas laikaposma sabiedrībā, autors “Jaunākā brāļa vasara”, “Centrifūga”uc.

[3] Joma_Valodniecība – aprakstoša izteiksme, vārda vai vārdu savienojuma nozīmes atspoguļojums ar citu vārdu vai vārdu savienojumu

[4] Google Translate_PGA Tour un LPGA Tour apvieno spēkus jauktu komandu sacensībām

PGA Tour un LPGA Tour apvienos spēkus jaunām jauktu komandu sacensībām, kas notiks decembrī; tas tiks nosaukts par Grant Thornton Invitational un notiks no 8. līdz 10. decembrim; tā ir pirmā reize, kad tūres tiek apvienotas ikgadējā jauktajā konkursā kopš 1999. gada

[5] Svīšana ir normāls fizioloģisks process, kas palīdz uzturēt nemainīgu ķermeņa temperatūru (16.08. piebilde – pie +33 pēc Celsija)

[6] Darba kārtība, secība

[7] Trezaurs.lv_ stabili vārdu savienojumi, sarunvaloda: iedot kurvīti, iedot vilka pasi – atraidīt, atbrīvot no kādiem pienākumiem, aizraidīt (piemēram, to, kas aicina dejot)

[8] Uzlūdz dāmas (piemēram, uz deju)

[9] Tie kam viss līdz figai

[10] The pilot in command (PIC) of an aircraft is the person aboard the aircraft who is ultimately responsible for its operation and safety during flight



5 views

Recent Posts

See All
bottom of page